Corporate Storytelling

I morse var jag på plats klockan 8:00 på Rosenlundsgatan här i Stockholm, förväntansfull inför ett frukostseminarium om Corporate Storytelling, arrangerat av Svenska PR-företagen.

En fantastiskt inspirerande talare, Matts Heijbel, som i grunden är socialantropolog men idag journalist och författare, har jobbat med storytelling i många år. Hans senaste bok som heter Storytelling befolkar varumärket, är faktiskt nominerad till Årets Marknadsföringsbok 2010 av Sveriges Marknadsförbund.

Matts gick igenom det väsentliga inom storytelling, hur man ska arbetar med begreppet, varför, och när. Corporate Storytelling är helt enkelt företagsberättelser, att man berättar en sann och emotionell berättelse som tillhör företaget, som har hänt inom företagets ramar.

Jag är så otroligt stolt att jag har arbetat på Esprit, som använt sig av storytelling sedan många år, med fokus på den fantastiska historia som företaget har! En sann, emotionell historia tagen från Esprits museum, och se sådana lojala kunder och gott rykte de har fått på grund av det. Kanske kommer det en framtids story snart? … hoppas!

Det viktigaste, enligt mig, som Matts tog upp var relationer. Det essentiella i vår värld är just relationer mellan människor.

Varför arbetar vi med varumärkesstrategier? Varför anställer vi socialt kompetenta människor, mer än för att de är trevliga? På vilket sätt säljer vi en produkt/service? För att relationer mellan människor är grundstenen!

Nästa frukostseminarium från Svenska PR-företagens sida handlar modern sponsring! Jag rekommenderar verkligen det här.. trevliga människor, en mysig frukoststund och nya lärdomar, tankesätt och idéer!

Advertisements

Leave a comment

Filed under marketing, pr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s